מה זה ג'חנון?
ג'חנון הוא לחם מזרח תיכוני מסורתי שעשוי ממגוון מרכיבים. זהו סוג של לחם שטוח שנעשה בדרך כלל עם קמח חיטה, מים ומלח. זה גם עשוי לפעמים עם מרכיבים אחרים כגון שמן זית, דבש ותבלינים. ג'חנון הוא לחם פופולרי במדינות רבות במזרח התיכון, כולל ישראל.
היסטוריה של ג'חנון
ג'חנון היה חלק מהמטבח המזרח תיכוני במשך מאות שנים. מאמינים שמקורו במזרח התיכון בתקופת האימפריה העות'מאנית. הלחם נעשה באופן מסורתי בתנור חימר, וזו הסיבה שהוא מכונה לפעמים "לחם תנור חימר". ג'חנון הוא עדיין לחם פופולרי במדינות רבות במזרח התיכון כיום.
איך מכינים את ג'חנון
הכנת ג'חנון היא תהליך פשוט. הבצק נעשה על ידי שילוב של קמח, מים ומלח. לאחר מכן ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי. לאחר מכן מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות ומרדדים לעיגולים דקים. לאחר מכן מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש.
רכיבים
המרכיבים לג'חנון פשוטים וקלים למצוא. תזדקק ל:- 2 כוסות קמח לכל מטרה- 1 כפית מלח- 1 כוס מים חמימים- 2 כפות שמן זית (לא חובה)- 2 כפות דבש (לא חובה)- תבלינים (לא חובה)
הוראות
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.2. מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד שנוצר בצק.3. ללוש את הבצק 5-10 דקות עד שהוא חלק ואלסטי.4. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות ומרדדים לעיגולים דקים.5. מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בשמן זית.6. אופים בתנור שחומם מראש ל-350°F (175°C) למשך 10-15 דקות.7. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש ותבלינים (לא חובה).
כמה זמן לבשל את ג'חנון בתנור
יש לבשל את ג'חנון בתנור במשך 10-15 דקות ב-350°F (175°C). הלחם צריך להיות חום זהוב כשהוא מוכן. חשוב לשים עין על הלחם בזמן האפייה, כי הוא עלול להישרף בקלות. לאחר שהלחם מוכן, יש להוציאו מהתנור ולאפשר לו להתקרר לפני ההגשה.
אליהו ירדן הוא חובב בריאות נלהב וחוקר נלהב של הפעולות המורכבות של הגוף והנפש האנושיים. עם סקרנות בלתי פוסקת לגבי כל הדברים הקשורים לבריאות, הוא יצא למסע כדי להעצים אנשים עם הידע שהם צריכים כדי לקבל החלטות מושכלות לגבי בריאותם. כמייסד מוח בריאות סקרן, אליהו מוקדש לפרום את המורכבות של הבריאות ולזיקוקן למידע נגיש, בעל תובנה וניתן לפעולה.
הקסם של אליהו מבריאות ורווחה החל כבר בגיל צעיר, מונע מרצון להבין את הקשרים בין אורח חיים מאוזן, מחקר מדעי וחיוניות אינדיבידואלית. במשך שנים של מחקר וחקירה מסור, הוא צבר שפע של ידע המשתרע על היבטים שונים של בריאות פיזית, נפשית ורגשית.